mandag 1. oktober 2007

Alt i orden!

Flere bi8lder kommer n[r internett funker igjen... dette fungerer sv'rt d[rlig... h[pl;st... beklager... men kort sagt s[ har vi det bra =)
Vi sto opp kvart på 7 for å nå skolen 0730. Etter enkel frokost og påkledning med krage gikk vi til skolen, knappe 5 minutter unna.
Skolen heter Sekoly Loterana Farimbona, en stor privat skole. Elevene er uten skoleuniform, slik som det er på de offentlige skolene.
(bilde IMG_0132, 0193, 0204.jpg,)
Litt usikre på hvem vi skulle snakke med, hvem vi skulle undervise for, tuslet nå vi inn på skoleplassen. Mange begynte å se, viske, fnise... Vi forsto godt at vi skilte oss ut.
(bilde IMG_0208.jpg)
Etter litt ble vi presentert for rektor Hanitra og to av engelsklærerne, Eric og Sammy. Veldig hyggelige mennesker, som tok oss godt i mot.
Vi fikk observere den første dagen, Morten og Martin med Sammy i de første to timer, jentene med Eric, og motsatt i neste to timene. Slik er det, to timer fra 7 til 9, så 10 min pause før det er 2 timer til. 5 min pause før det er 1 time til. Da er klokka blitt 12 og de har to timer fri, som de fleste benytter til å gå hjem og spise, før skolen starter igjen fra 14 til 16. Noen har også en time fra fire til fem. Lange dager med andre ord, men vi har ordnet oss så vi kun har undervisning før lunsj. Det holder det for oss som ikke er vant med varmen eller varigheten på timene, ei heller elevmengden i hver klasse. Den minste klassen er 41 elever, det meste vi har telt så langt er 63 i en klasse. Da sitter de som sild i tønne omtrent, tre på hver pult.
(bilde IMG_0111)
Senere på dagen møtte vi Lindy, ei av de norske på tunet, som viste oss hvor vi får kjøpt grovt brød. Vi fikk også en veldig trivelig beskjed, at vi får bo på det norske tunet en måned fremover. Det er helt konge. Og det er billig. 600 000 Ariaries for hele leiligheten i en måned, tilsvarende 2000 NOK for hele leiligheten i 31 dager. Så nå er alt i orden!!!
(bilde 0182, 0183, 0186,)
Det er en fin leilighet med 2 soverom og et gjesterom. Karis bor på gjesterommet, Elisabeth og Silje i dobbeltsengen og Morten og Martin i etasjesengen. Badet har badekar og dusj med masse varmtvann, vi har fint kjøkken hvor vi lager all maten, og en stor stue med spisebord, stuebord, sofa og peis. En liten veranda har vi også. Ellers er det vakter på tunet som går vaktrunde med vakthunder på natten, stor mur rundt hele området og ellers ganske god standard. Hushjelp kan vi også få.
(bilde IMG_0184, 0185, 0187)
Ut på ettermiddagen stakk jeg på tur til vannet og videre til et stort flott marked. Der selger de omtrent alt, fra sykkelutstyr og skrivesaker til kjøtt og fisk. Det siste lukter litt og kan lett sees ved å leite etter alle fluene som sirkler over. Var også en tur innom Shoprite, den lokale butikken, kjøpte noe pø til bursdagsfest vi skal ha på fredag for Elisabeth. På kvelden kom Ole og Maren bortom og spilte litt kort og pratet. Trivelig. I morgen skal vi observere litt og undervise for første gang. Det blir veldig spennende!
(bilde IMG_0326, 0331)

Ingen kommentarer: