søndag 14. oktober 2007

Adventure

Det er søndag og vi har alt vært i praksis i 2 uker. Kun to uker gjenstår før vi har en uke ferie. Søndag går de fleste i kirken, og vi ble med. Morten og Martin ble plassert blant lærerne, mens Silje og fire av sykepleierstudentene ble plassert blant "vanlige" folk. Morten og Martins plassering fikk konsekvenser senere i programmet, da lærererne sang for alle de fremmøtte. Og det er mange fremmøtte!!

På ettermiddagen kom Mparany, vår gassiske venn innom. Han har invitert oss med på tur til en demning en god halvtimes kjøring fra det norske tunet. Vi leide en taxi-b (taxi-b er kortdistanse minibusser, mens taxi-brosse er langdistanse minibusser). Litt flaue var vi da de andre passasjerene ble kastet ut og plassert i en annen taxi-b, som ble enda mer overfull en den var fra før av. Så da var det en gassisk sjåfør og en annen, samt Elisabeth, Silje, Morten, Martin og Lisbeth, Katrine og Siri (de tre sistnevnte er sykepleierstudenter fra Betanien), og Mparany. Mange wasaer (bleikinger...). Karis er hjemme og retter prøver.


Været så litt utrygt ut, men vi stakk på tur likevel. En humpete tur! Det var mange tilfeller hvor vi trodde bilen nærmest skulle dette fra hverandre, det skranglet sånn. I tillegg var det mange tilfeller hvor de akkurat unngår poussepousser, andre biler og mennesker i veiene. Det begynner å komme flere regndråper.Vell fremme ved kraftstasjonen, etter en svært humpete ferd på smale veier over åser, langt vekke fra det norske trygge tunet, begynner det å regne litt mer. Etter hvert som vi går oppover fjellet, mot demningen, begynner det virkelig å regne. Hølje ned, og torden og lyn. Vi fortsetter likevel, vi var jo alt blitt våte. Det er fint terreng å gå i, med mye flott natur, landbruk, brei sti å gå på. Fremme med demningen gikk vi over en falleferdig bro, videre innover i skogen, et velegnet sted for piknik når det ikke regner så fælt. Flott utsikt var det også, et landstrakt land!Tilbake igjen ved taxi-b'en måtte vi dytte bilen i gang. De små vesle gasserne var glade Morten og Martin tok i og hjalp dem i gang... :-) På vei oppover den ene åsen begynte vi å spinne. De vesle gasserne hoppet ut og prøvde å dytte, til liten nytte. Minibussen begynte å seile litt, og da hoppet Morten og Martin ut også. Inne i minibussen satte jentene i gang å hoppe på bakakslingen, mens gutta dyttet. Og da gikk det bra, minibussen kom seg opp bakken. Søkk våte og skitne etter dyttingen i gjørmen. Morten og Martin skallet til hverandre ved et uhell, så nå har Morten også fått seg et kutt, denne gang i pannen.

Vi kom oss heldigvis trygt hjem, og fikk skiftet. Mparany fikk låne superullundertøyet til Martin, noe han syntes var veldig flaut men samtidig morsomt. Han kunne jo ikke ha på seg stilongens, det er jo slik ballerinaer bruker mente han. Jentene fikk lånt bestemorkjoler av Silje. Vi stelte i stand blomkålsuppe også, mens Mparany spilte på gitar.Morten og Martin tok med seg Mparany på Thermes og spiste. Veldig kjekt. Kun gutta.

Ingen kommentarer: