mandag 8. oktober 2007

Nye sykler

Ny uke med litt fastere rutiner. Vi har fått tildelt klasser nå, og fått læreplaner for de forskjellige trinnene. Hver morgen på skolen har de flaggheising, nasjonalsang, beskjeder og bønn.

Ellers har Morten og Martin vært på Thermes og svømt en times tid. Da de kom hjem sto det "hana ritra" på bordet, en gassisk matrett med kylling, ris, grønnsaker og saus. Til dessert fikk vi fruktblanding med vaniljesaus laget fra bunn av. Herlig.

Mparany kom innom på ettermiddagen. Silje har skrevet ned teksten til to sanger han spurte om i helgen. Han ble riktig glad da! Han har lært Martin litt gassisk, veldig kjekt.


Morten og Martin har kjøpt seg sykler! Til 115 000 Ariaris, ca 400 norske kroner. Hver sin. De må allerede mekkes litt på, blant annet må styret på Morten sin sykkel skrues fast...! De to feirer med å gå på restaurant og spiste zebu. På vei til restauranten kom det som vanlig tiggerbarn og spurte om mat og penger. Vi hadde ikke småpenger, og prøvde å uttrykke det så godt vi kunne. Gutten likte det tydligvis ikke, og slo til Morten før han sprang avgårde. På vei tilbake igjen kom samme gutt tilbake, da sammen med en annen tiggergutter. Vi gav de ingenting da heller, og da slo den samme gutten Martin. Skikkelig ubehagelig situasjon. Hva kan man gjøre, når man ikke kan språket? Man kan hvertfall ikke slå tilbake, selv om de gjerne er vant med fysisk avstraffelse, av foreldre. Man kan ikke la det være heller, da godtar man det på en måte. Vi diskuterte dette mye da vi kom hjem til jentene.

1 kommentar:

siljes crashe-vert sa...

"Til dessert fikk vi fruktkompost med vaniljesaus laget fra bunn av. Herlig." Fruktkompost? Tips: forklar hushjelpen at i norge spiser vi det som er inni bananen og appelsinen og rundt druesteinene. Det smaker bedre enn skrellet og steinene!
Kongeblogg forresten! bare litt problematisk å få frem bildene..
Keep up the good work!
Happy Way!