lørdag 6. oktober 2007

*Wasa*

Helg! Deilig! Sove lenge. Vi har fotballbane og tennisbane på det norske tunet! Rundt lunsjtider gikk vi på det store markedet, hvor det på lørdager kommer utenbys folk. Det er fullt av folk og små boder, hvor de selger omtrent alt. Unger springer rundt omkring, det er mange farger, lukter, inntrykk som behandles. I tillegg til den steikende solen. Det er ikke like lett å ta bilder alltid, men fikk tatt dette. Morten holdt på å rygge ned en hel bod i frykt for å bli kakket i hue av endene...
(bilde IMG_0324)
På vei hjem igjen gikk vi langt vannet, sumpen og de termiske kildene. Der vaskes det klær, bades det og kyr går i samme vann. De dyrker også mark der, hvor de også tørker klærne. "Wasa" roper barna, som betyr utlending eller bleiking. Det er ikke et skjeldsord her, men omtrent en høflighetsfrase, at man hilser "wasa", hvertfall blant de minste barna, som synes det er veldig vittig å hilse på bleikingene.
(bilde IMG_0326, 0327, 0328, 0331
Ved slutten av vannet traff vi på en ildsint mann, som ropte og hoyet, tigget og maste og vaste etter oss. Skitten var han, fillete klær, slev og hvit rundt munnen. Skikkelig ekkel gammel mann. Han repeterte ett ord "poka" flere ganger. Lite visste vi da at det betydde spedalsk og at han antagelig ba om penger eller mat.

Disse barna som er på bildet under har antagelig ikke så mye å leve for, men aktiv er det hvertfall. De rusjet ned muren, sittende på flatklemte flasker som rusjebrett. Så veldig kjekt ut. De smilte og lo, og løp opp igjen for å rusje igjen. Det er godt å se at de hvertfall har livslyst, selv om de gjerne ikke er blant de bedre stilte i samfunnet.
(bilde IMG_0333)
På ettermiddagen spilte vi volleyball med Ole og Maren som hadde invitert noen gassere over. Veldig kjekt. Mparany kom innom oss med noen cd'er fra Oslo Gospel Choir, og spurte om vi kunne hjelpe han med å finne eller skrive ned teksten. Han er dirigent i et lokalt kor, og ville også at vi skulle hjelpe koret med riktig uttale av ordene. Selv tilbø han å ta oss med på tur rundt omkring i Antsirabe. Veldig trivelig kar.
(bilde IMG_0439)
Senere på kvelden arrangerte vi filmkveld på prosjektor for de norske elevene, "Over hekken", med norsk tale. Popkorn og bonboner hadde vi også. De koste seg.

Ingen kommentarer: