lørdag 13. oktober 2007

Fotballkampen

I dag skal vi spille fotball med de andre lærerne fra Farimbona, skolen vi jobber på. Vi møtte Eric og gikk ca 3 km til fotballbanen. Vi var både varm og svett før vi startet kampen, fordi det var så varmt og solen steiker sånn. Vi fikk på oss AC Milan drakt og shorts, varmet opp og startet. Det var en jevn kamp. Vi fikk tidlig straffespark som vi brente. Martin kom i hodeduell med en motspiller og gikk av banen fordi han blødde litt. Det virket ikke så alvorlig. Men da han fikk kommet seg av banen og spylt med øyebadevann, fortsatte det bare å blø. Såret var på/ved øyelokket, og bare en centimeter langt.
Med litt press på sprang Silje (dagens fotograf) for å kjøpe litt is for å dempe en eventuell hevelse. Martin følte seg ikke så bra, så Silje og Martin tok pousse-pousse hjem. Første gang de tok pousse. Mannen som fraktet dem var sikkert godt oppi 40 årene, heller spinkel, men jogget hele veien til den norske skolen, barfot.


Vell hjemme fikk de Hantra til å se på det, ei kvinnelig gassisk doktor som snakker norsk! Hun var tilfeldigvis på tunet og spilte volleyball med 1-åringene. Etter en rask sjekk stakk hun til sykehuset (som ligger rett ved Farimbona), og hentet nål og tråd. Kort tid senere var øyelokket til Martin sydd med et enkelt sting.

Senere på kvelden stakk vi ut med 1-åringene Ole og Maren, samt noen nykomlinger som skal være i Tananarive i et halvt år, og spiste pizza på et nytt sted. Hyggelig. Hjemme igjen fant vi frem kortspill og yatzy. Kjekt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig kjekt å finne masse nytt stoff fra dere etter at jeg kom hjem fra høstferie!
Ser virkelig ut til at dere opplever mye forskjellig og har det spennende. Martin har kanskje hatt det vel spennende med sying og alt...vær litt forsiktige!
Lykke til med oppholdet videre! Her får dere mange viktige erfaringer med dere.

hilsen fra en av mammaene :-)