mandag 22. oktober 2007

Kjære mamma og pappa:)

... og alle andre som har interesse av å lese dette! det er onsdag ettermiddag og jeg har spist kjøttkaker til middag... Kjennes ikke akkurat ut som afrika! Men tar man en tur utenfor den norske "gettoen", er følelsen der allikevel.

Alt her minner meg om Nepal. I alle fall til å begynne med. Og derfor tror jeg det er lett for meg å bli glad i menneskene, butikker, bråket, tiden, været osv. Noe som er annerledes er at tuk-tuk transportmiddel har skiftet navn til pos-pos og har i tillegg fått bein å gå på:)

Hvor skal jeg begynne?? Det er jammen ikke lange tiden igjen, men det gidder jeg ikke skrive om. Jeg vil skrive om skolen. Og de kjekke elevene vi har! Karis og jeg hadde rollespill for dem i dag, det var stor suksess:D Karis var gutt, Rakoto, gassernes svar på Jens, og jeg var June fra Norge. Vi snakket om basketball og skolesystem. Hvis noen er interessert, kan jeg legge ut dialogen... tror jeg dropper det. Gøy var det i alle fall!

Kveldene kan bli litt kjedelige for å være helt ærlig, men det er jo bare å bruke fantasien! Kjekkeste vi har gjort var å ha "gi et lite blink" på gårdstunet. Nei det var å være på cabaret: "It was like a dream come true!" Men det aller kjekkeste var å være på crazy utflukt i plaskregn. Best å komme seg ut og oppleve litt. Elisabeth og jeg ble med hushjelpen vår på markedet i går. Hushjelpen heter Alet og er skikkelig koselig! Prøver å bli litt venn med henne og øve meg på gassisk, det er ikke så vanskelig. Å bli venner, altså. Gassisken er jo minimal.(keli keli=ali ali på nepali)

Andre venner er Hanta som har vært på Hald internasjonale senter et år (Norge) og er utdannet lege. Hun kan vi stikke innom etter skolen eller sitte og ta en juice.

Forresten så har de noe lignende idol her, skikkelig kult å se på! Kanskje jeg skal melde meg på, eller......

Mortin (Martin + Morten) holder på med oppvasken, de er greie sånn! Vi har det stort sett helt supert sammen. God stemning. Ja, jeg liker meg her i Antsirabe. Kunne godt vært her lenger enn de 10 dager vi har igjen, men sånn er det bare.

Kunne jeg male på dataen, ville det blitt solnedgang med gresshoppelyden, så mal det i hodet ditt nå! Og kanskje en sommerfugl.

kjempeglad i dere alle!
Snakkes plutselig
Silje

7 kommentarer:

Anonym sa...

Namaste Silje++++!!! :) "san sei sja"? :p Kjekt du mimre litt tilbake til Nepal! Glede meg til du inntar heimlandet snart, slik at me kan få til ein skikkelig fellesskapskveld i GUS-stil...men kanskje me får vente på Siri også:)
Nyt siste tida! Regn, kaldt, mye kjedelig Brann-pjatt og praksis i 1.klasse går livet i her, så ingen grunn til å lengte tilbake:)
Klemmer fra Janne S.

Anonym sa...

digg ju siljevanilje! abar dheka håbe!lindis

BROTHER sa...

Hei sistha.
ser kult ud i afrikaland, sko gjerne vært der. ser ud som du får opplevd litt. kult du sang tirnanori! eg sitte her og burde egentli skreve rapport om nyrer men d e lett å bli distrahert... me snakkes snart i ferien.

Anonym sa...

mamsen her
jobber veldig med å få denne data`n til å funke. Gleder meg til du kommer hjem og vi får lukte litt på opplevelsene dine. Kjøp og opplev mange kule og gode minner! I dag har vi hatt nydlig soloppgang og måneskinn, blikkstille. Masse krabber i garnet til pappa i dag men fisk nok til oss 3 + Cato i dag. Hærlig!
Ellers går dagene i det tradisjonelle og vi henger med så godt vi kan. I dag månen størst av alle netter i året.kjempeklem og glad i deg. mamma og Ragnhild

Ellen sa...

Siiiilje er det deg? Kult at du og er på Madagaskar (med Siri, hehe) Her på det andre kontinentet i sør går det strålende!! Kos deg den siste tiden i utlandet!

Anonym sa...

Hei Silje.

Kjekt å høre fra deg og om resten av farararane.. Vært på måkekveld i måneskinn, men nå ventes nytt lavtrykk inn med mye regn i helgen.
Vi hadde FN-dag igår på skole med Beautyful Africa som favorittsang der folket danset og sang til.
Det høres deilig ut med grdsshopplyder i solnedgang. Vi får satse på en (segl) tur en gang.

Hilsen pappa

Anonym sa...

Kult å lese om alle dine opplevelser!
Og fantastisk morsomt at du har truffet Hanta! Hun er en utrolig jente. Kult liksom at du har truffet henne der... på den andre siden av verden - og jeg kjenner henne også!
Jeg har det og fint, og planlegger mitt første Secret Service seminar - på Hommersåk til fredag. Det blir spennende det!

-Gunnar