fredag 28. september 2007

Elisabeth har bursdag!Elisabeth har bursdag i dag. Hun har ikke sovet stort, men holder godthumør. Vi har ikke hatt særlig med tid til feiring, så vi får ta det igjen når vi kommer oss til Antsirabe! Før det skal vi med fly fra Paris til Antananarivo, en godt og vell 9 timers flytur som ble noe forsinket fra Paris i tillegg.


Vell framme i Antananarivo rundt om 10 tiden på kvelden, gikk vi rett i kø for å få visum. Når vi endelig var kommet frem, fikk vi beskjed om at vi hadde stilt oss i feil kø, vi måtte først betale for visumet i en annen kø, så komme tilbake i køen vi hadde stått i. Håpløst. Men det tok omtrent like langt tid som det gjorde for Karis å komme gjennom sin kø, for de som hadde vært lure å skaffet seg visum på forhånd. Gjennom kontrollen, ventet vi på bagasjen. Morten ble noe urolig da alle andre hadde fått sin bagasje, og hans manglet enda.

Til slutt fikk Morten bagasjen sin også, og vi ble møtt av Njafi på andre siden av sikkerhetskontrollen. Han snakker norsk og var veldig hyggelig og hjelpsom. Han kjørte oss til Tana (kort for Antananarivo), hvor vi fikk tatt ut "tøyse"penger (1 NOK = 300 MGA - Malagasy Ariaries). Etter å ha blitt millionærer ble vi kjørt til et hotell hvor vi tilbrakte natten. Jentene fikk et brukbart rom, gutten sitt var noe værre. I det de tok av seg på skoene, og trasket rundt på gulvet, ble de våte på beina. Lukten var ikke helt god heller, blanding mellom råte og kloakk. De gjorde det beste ut av det, i hver sitt myggnett og hver sitt teppe over, fikk i hvertfall en av de litt søvn. Han andre lå med et øye åpent hele natten, og rundt om 3 tiden vekket han han med sovehjertet for å jage ut de som var sneket seg inn på det bekmørke rommet. Han som sov fikk kavet seg ut av myggnettet og slått på lyset. Ingen stor overraskelse at det ikke var noen der.

1 kommentar:

Stine Steinsbø sa...

Hei og hå Martin!

HVordan har dere det der nede? Tenker på dere vet du. Syns det var rart at dere ikke sov på misjonsstasjonen i Tana. Det gjorde vi, og det var helt supert. Hvordan bor dere i antsirabe? Håper dere nyter dagene alt dere kan og suger inn alle inntrykkene :-). Skulle gjerne vært der selv igjen. Stor klem fra Stine